perjantai 27. tammikuuta 2017


Yrittäjyyteen työntäviä ja vetäviä tekijöitä


Opiskelijat saivat aloituskyselyssä itse ilmoittaa tärkeitä yrittäjyyteen innoittaneita hetkiä ja sysäyksiä. Lähes puolet (9/19) vastaajista ilmoitti opiskelun aikana saatujen tietojen, kokemusten ja erilaisten koulutusten vaikuttaneen yrittäjyydestä kiinnostumiseen. Asiakastyöt antavat kokemusta asiakasrajapinnassa toimimisesta ja siitä mitä itsellä on annettavaa asiakkaalle. Yrittäjyydestä saatu tieto auttaa ymmärtämään mistä yrittäjyydessä on kyse, kuinka yrittäjänä toimitaan ja mistä saa lisää tietoa. Näin kynnys madaltuu.

Toisena tärkeänä yrittäjyyteen sysäävänä tekijänä on mainittu yrittäjänä toimivan perheenjäsenen tai suvusta löytyvä roolimalli (4/19). Yrittäjäperheen esimerkki voi vaikuttaa myös päinvastaisesti jos yrittäjyys on näyttäytynyt raskaana. Koulutus ja lisätieto ovat lieventäneet jyrkkää kantaa ja auttaneet näkemään yrittäjyydestä positiivisiakin puolia.

Muita yrittäjyyttä kohti työntäneitä tekijöitä ovat olleet elämänmuutokset sekä kokemus siitä, että pärjää yrittäjältä vaadituissa tehtävissä (molemmissa 3/19). Kokemus on voinut tulla esimerkiksi yrittäjän loman aikana yrityksen asioita hoitaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti