perjantai 3. helmikuuta 2017


Yrittäjyys tulevaisuuden tehtävänä


Kaksi kolmasosaa vastanneista opiskelijoista ilmoittaa harkitsevansa yrittäjyyttä tulevaisuuden työllistymisen vaihtoehtona tai heillä on jo valmiita suunnitelmia yrityksen perustamiseksi. Suunnitelmien toteuttaminen voi odottaa elämäntilanteen muuttumista yritystoiminnalle otollisemmaksi, valmistumista tai taloustilanteen kohentumista.

Jotakuinkin neljänneksellä opiskelijoilla on jo kokemusta yrittäjyydestä. He ovat itse toimineet yrittäjinä aiemmin tai toimivat parhaillaan. Joillakin yritystoiminta on ollut pientä ja toiminimen kautta tapahtuvaa ja nyt mietinnässä ovat keinot toiminnan laajentamiseen tai viemiseen uuteen suuntaan.

Viidenneksellä opiskelijoista on olemassa idea siitä millaisen yrityksen he haluaisivat perustaa tai yrittäjyys tuntuu kiinnostavalle vaihtoehdolle vaikka selvää yritysideaa ei vielä olekaan.

Koska yritysideoiden toimeenpano on hyvin eri vaiheessa, ovat myös suunnitelmat vaihtelevia. Pääpiirteittäin voidaan todeta, että opiskeluaikana liikeideaa kehitellään eteenpäin ja tehdään erilaisia suunnitelmia toteutettavuudesta. Löytyy myös esimerkki siitä, että yritysidean kehittelemisen ja selvitysten tekemisen kautta käy ilmi että yritysidea on hyvin kilpailulla alalla, jolloin idea todetaan liian riskialttiiksi. Myös tällainen tulos on hyvä, sillä se osoittaa kuinka opiskelujen aikana pystytään kehittämään ideaa ja suunnitelmia, mutta myös osataan kyseenalaistaa ja alistaa kriittiselle tarkastelulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti